Jak správně zazimovat bazén?

Po skončení sezóny je nutné bazén připravit na zimní období, kdy není využíván. Zapuštěný bazén není možno vypustit, protože tlak okolní zeminy by poškodil konstrukci bazénu.


Vodu vyčistíme od případných nečistot, srovnáme hodnotu pH a necháme několik dní vyprchat zbylý chlór či aktivní kyslík. Snížíme hladinu vody pod úroveň trysek. Trysky zazátkujeme a zbývající vodu v rozvodech vysajeme. Filtrační čerpadlo je dobré uschovat v teplé a suché místnosti. Filtrační nádobu je možné suchou a vyčištěnou nechat na místě. Vodu zakonzervujeme přípravkem Zazimovací roztok* v dávkování uvedeném v návodu. Tento přípravek zabraňuje usazování vodního kamene na stěnách bazénu a má silné preventivní účinky proti tvorbě řas. Aplikace Zazimovacího roztoku výrazně usnadní jarní uvedení bazénu do provozu.

Upozornění: Zazimovací roztok* není nemrznoucí směs! V každém případě je nutné chránit hladinu bazénu před roztažností ledu vložením zimního dilatačního plováku. Bazén pečlivě přikryjte zimní plachtou.

 

Přípravky označené hvězdičkou jsou biocidní. Používejte biocidy bezpečně, před použitím si vždy přečtěte etiketu a informace o výrobku.